NATUURLIJK

Item Name

Duurzaam

Uit lijnolie, kalk, leem, caseïne, plantaardig zetmeel, cellulose en natuurlijke pigmenten zijn prachtige natuurverven te maken, die al millennia hun effectiviteit bewezen hebben. Ook oplosmiddelen zijn te vervaardigen uit natuurlijke grondstoffen. De productieprocessen putten de aarde niet uit en laten geen ongewenste restproducten achter. In het gebruik zijn natuurverven schoon en ze gaan jaren mee. Zo leidt de eenvoud van gebruiken wat de natuur voorhanden heeft, tot een duurzaam en kwalitatief hoogstaand product.

Natuurverven

Naast de traditionele natuurverven zijn er goede bio-based verven in omloop. Deze zijn vervaardigd met de inzichten van de moderne technologie en voldoen aan de eisen van de eigentijdse consument. Natuurverven bewaren het oorspronkelijk karakter van de ondergrond, terwijl ze toch volledige bescherming bieden. Lijnolie dringt diep door in hout; lijnolieverf is daarom voedend en hecht goed. De verf is damp-open en elastisch. Zij beweegt mee met de werking van de houten ondergrond en is goed bestand tegen schommelende klimaatsomstandigheden, zowel binnen- als buitenshuis. Met kalk- of leemverf geschilderde muren blijven ademen, zonder dat ze van buitenaf komend vocht doorlaten. Leemverf is uitsluitend binnenshuis toepasbaar. Kalkverf is geschikt voor binnen en buiten. Bio-based verven zijn meestal leverbaar in alle gewenste kleuren. De traditionele natuurverven zijn gebonden aan een palet van plantaardige en minerale pigmenten, dat zich kenmerkt door een sterke, vaak warme kleurintensiteit. Natuurverven zijn in het algemeen niet duurder dan de gangbare bouwverven.

Resultaat

Eenmaal aangebracht dragen natuurverven merkbaar bij aan een gevoel van welbevinden in een goed beschermd leefklimaat. Verfstreek, textuur, materiaal, gelaagdheid en kleur geven aan het schilderwerk een geheel eigen, levend karakter. Natuurlijk schilderwerk is méér dan een laagje verf.